Mikoszewo

NIP 5792265508
REGON 170199260-00069

e-mail: caritas.elblag@gmail.com

mapa__MikoszewoOrganizacja kolonii letnich od samego początku istnienia Caritas Diecezji Elbląskiej należy do największych jej zadań.
Co roku w naszym Ośrodku Formacyjno-kolonijnym w Mikoszewie prowadzimy  dla dzieci z rodzin biednych i trudnych z terenu diecezji. Opiekują się nimi wykwalifikowani wolontariusze. Przed i po sezonie letnim udostępniamy Ośrodek dla biwaków. Korzystać z niego mogą Parafialne Zespoły Caritas, Szkolne Koła Caritas i inne grupy.

W Ośrodku Kolonijno – Formacyjnym w Mikoszewie Caritas Diecezji Elbląskiej  oferujemy zakwaterowanie wraz z wyżywieniem w okresie wakacyjnym i poza  sezonem.

Na terenie Ośrodka znajduje się nowy dom całoroczny z pełnym  węzłem sanitarnym dla 10 osób: na parterze pokój 1-osobowy i 3-osobowy,  oraz 2 pokoje 3-osobowe na piętrze. Także 22 domki letniskowe – w tym 8
domków 4-osobowych, 12 domków  3-osobowych i 2 domki 5-osobowe posiadające łazienki
zbiorcze.

Do dyspozycji oddano nową świetlicę na 50 osób wyposażoną w TV i DVD. W obrębie Ośrodka znajduje się kuchnia i stołówka, plac zabaw dla dzieci, boisko do siatkówki i koszykówki, miejsce na ognisko i grilla oraz parking. Teren Ośrodka jest ogrodzony i oświetlony. Na plażę jest ok. 2 km a w pobliżu znajduje się przeprawa  promowa przez Wisłę.