Ofiarom nawałnic

W ciągu tygodnia od uruchomienia zbiórki SMS na rzecz poszkodowanych przez wichurę, udało się zebrać milion złotychPieniądze te zostaną przeznaczone na pomoc poszkodowanym i usuwanie skutków kataklizmu.

W sobotę 19 sierpnia 2017 telewizyjna Jedynka transmitowała z Kielce koncert „Gwiazdy Letniego Nieba” z największymi gwiazdami polskiej estrady. Amfiteatr w Kielcach gościł między innymi Natalię Kukulską, zespół Feel i Urszulę. Podczas koncertu widzowie mogli pomóc osobom poszkodowanym w wyniku burz i nawałnic, które w ostatnim czasie nawiedziły Polskę, wysyłając SMS charytatywny Caritas Polska. Kielczanie i telewidzowie nie zawiedli!

Przypominamy, że zbiórka trwa do końca sierpnia a osoby chcące do niej dołączyć mogą:

• wysłać SMS z hasłem WICHURA pod numer 72052 (koszt 2,46 zł z VAT)
  • dokonać wpłaty na konto Caritas  PL 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384 – z dopiskiem WICHURA.
  • Dziękujemy za dar serca, okazane zaufanie i chęć podzielenia się dobrem z potrzebującymi. Ogromne podziękowania kierujemy również do wolontariuszy, którzy nigdy nas nie zawodzą i tym razem również ofiarnie pomagają usuwać skutki nawałnic”  – powiedział ks. Marcin Iżycki – dyrektor Caritas Polska.