Dzieci z Armenii wypoczywały w Diecezji Elbląskiej

Na prośbę Caritas Polska gościliśmy dzieci i 5-u opiekunów w Ośrodku Kolonijno-Formacyjnym w Mikoszewie, co nas bardzo cieszy. Mamy nadzieję, że dzieci były zadowolone z wypoczynku nad polskim morzem, zanim wyruszą dalej do Warszawy, Częstochowy i Krakowa. Oczywiście cały wypoczynek zorganizowano z zachowaniem bieżących wymogów sanitarno-epidemiologicznych.

Po przyjeździe z lotniska dzieci zostały przywitane przez Księdza Biskupa Elbląskiego i Księdza Dyrektora Caritas Diecezji Elbląskiej. Gości poczęstowano obiadem w Sali Spotkań im. Św. J.P. II. Obecne były lokalne media, które relacjonowały to niecodzienne wydarzenie.
Po raz pierwszy gościliśmy dzieci z tak daleka, najczęściej bowiem były u nas dzieci polonijne z Litwy (15 razy).

Mamy nadzieję, że po powrocie do normalności (zakończenie obostrzeń tzw. pandemii), Ośrodek wróci do swej podstawowej działalności. W tym roku jesteśmy otwarci i gotowi na wypoczynek rodzin.

Wypoczynek w Polsce: 19.07-31.07.2021r., w tym Caritas Diecezji Elbląskiej gościły dzieci w Mikoszewie w terminie 19.07-25.07.2021r.
Organizatorzy: Caritas Polska, wicemarszałek Sejmu M. Gosiewska, MON Mariusz Błaszczak, Armenian Foundation.